top of page

Escola de Doma Natural

UNA MICA D'HISTÒRIA

La història dels cavalls està unida a la dels humans des de fa milers d’anys.

O millor dit, els humans portem milers d’anys utilitzant als cavalls per a realitzar les nostres feines.

 

Durant tots aquests anys d’història conjunta, els cavalls han sigut tractats com a eines, tant pels militars com pels qui treballaven la terra, que eren en la majoria de casos, els que hi tenien contacte.

 

No és difícil imaginar els patiments i penúries que hauran sofert al llarg dels anys, en èpoques on la supervivència humana diària no era senzilla i no hi havia temps, ni consciència, com per ni tant sols imaginar que els animals poden sentir dolor, alegria o por, entre moltes altres emocions.

 

Afortunadament, a l’actualitat conflueixen tres factors molt importants que ens estan ajudant a canviar el tracte que els humans donem als animals.

Un d’ells és la quantitat d’informació científica, basada en experimentació rigorosament contrastada, que demostra que els animals tenen una complexa vida emocional

L’altre és el fet que degut a les millores generals en la qualitat de vida humana, en algunes zones del planeta, les persones ens hem pogut permetre deixar de pensar en la supervivència diària, i posar atenció en els nostres estats d’ànim i la nostra vida emocional. Aquest fet ens ha conduit al despertar de l’empatia, paraula que ni tant sols es coneixia fa cent anys.

El tercer, és que després de la revolució industrial, la força o tracció animal ha sigut substituïda per maquinaria i actualment els cavalls formen part del sector de l'oci.

Per tant, ara més que mai, hem d'ajudar a impulsar el canvi cap a una relació més justa i ètica amb els cavalls, on no hi hagi lloc pel dolor ni el patiment i es tingui en compte el benestar físic i psíquic d'aquests nobles companys.

bottom of page